О нама

Резултати пре свега

Све је на појединцу. Зато хајде да урадимо оно што је до нас. Хајде да сањамо и да постављамо недостижне циљеве, можда ће неко једног дана пронаћи начин да их достигне. Зато верујмо у себе, радимо чистог и искреног срца и то ће се препознати. Да ли ће бити лако, па неће. И немојмо имати илузију према томе. Нека наш рад говори уместо нас!


Иван Илић, председник Удружења

Повезивање

Важно је да прошлост оставимо тамо где јој је место. Умрежавање удружења и организација, сарадња са институцијама је први корак ка стварању предуслова за бољу будућност свих.

Будућност

Неопходно је да разумемо шта будућност захтева од нас. Верујемо да је то институционалао повезивање матице и дијаспоре. Сабилност и просперитет се намећу као циљеви, само заједно можемо да их достигнемо!

Позитивна демографска слика

Кључно питање будућности јесте демографска слика Србије. И то је наш заједнички изазов. Сарадња матице и дијаспоре треба да омогући економски одржив развој, то даје стабилност. Улагање у науку и образовање доводи до просперитета. То је пут којим треба да идемо!

Наши резултати
у 2021. години

У 2021. години напорно смо радили. Потписани су споразум о сарадњи са Савезом Срба Словеније, Удружењем матице, дијаспоре, Срба у региону и пријатеља Срба и Србије „Корени“, Удружењем за промовисање културног наслеђа српске заједнице Србтел – Скопље.

Остварили смо комуникацију и сарадњу са Министарством спољних послова – Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, Фондом за избегла, расељена лица иза сарадњу са Србима у региону АП Војводине и Одбором за сарадњу с дијаспором и србима у региону.

Веб дизајн, пут ка бољој комуникацији

У сарадњи са Кројачевом школом из Београда додељено је десет стипендија.

Стипендисти су добили приступ Кројачевој платформи за учење путем интернета. Програм обуке садржи курсеве Web dizajn и WordPress od osnova do web sajta.

Цљи пројекта

Оснаживање удружења и организација српског народа у региону да самостално израђују и одржавају интернет презентације.

Реализовано у 2021. години

Интернет медији „Огледало српско“

Спровели смо истраживање и добили смо одговор. Регистровали смо „Огледало српско“.

Портал „Огледало српско“ је израђен уз подршку Министарства спољних послова – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону у оквиру суфинансирањa пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре.

Циљ пројекта

Информисање и умрежавање

Реализовано у 2021. години

Форуму „СПОНА 2021 – медији и дијаспора“

У сарадњи са Удружењем матице, дијаспоре, Срба у региону и пријатеља Срба и Србије „Корени“, а уз подршку Фонда за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону АП Војводине организовали смо догађај на коме су учествовали представници институција, медија и удружења из матице, дијаспоре и региона.

Циљ 

Подизање свести  шире јавности о значају и улози коју имају медији у повезивању и умрежавању.

Реализовано у 2021. години

Резултати Facebook јул-дец 2021.

0
+
Facebook page reach
0
+
Ad trends
0
+
Број објава
0
+
Пратиоца

Планови за 2022. годину

Припремамо више пројеката из различитих области, а са циљем даљег повезивања матице и дијаспоре.

Остајемо фокусирани на даљем развоју интернет медија „Огледало српско“.

Наставићемо да радимо на успостављању комуникације и сарадње са урдужењима и организацијама у дијаспори и региону, а које имају исте или сличне циљеве.

Постани део визионара

Ако желиш да будеш део нашег тима, пошаљи нам поруку и реци нам зашто то желиш.
Back To Top