Удружење грађана „МОСТ матице и дијаспоре”

Основан интернет медији Огледало српско

Прошле године 6. октобра одржана је Оснивачка скупштина Удружења грађана „МОСТ матице и дијаспоре“, на којој смо дефинисали циљеве за 2021. годину. Иза нас су месеци напорног рада, реализован је пројекат „Веб дизајн, пут ка бољој комуникацији“, остварена је комуникација и сарадња са другим удружењима и организацијама нашег народа, а које за циљ имају очување идентитета, културе, традиције, српског језика и ћириличног писма“.
 
Током месеца јула ове године, спровели смо интернет истраживање. Желели смо да потврдимо наше мишљење да је неопходно извештавање јавности, не само у матици, већи и у региону и дијаспори, о свим важним темама, које су од значаја нашем народу ма где год живео. Резултати истраживања су само потврдили наше мишљење.
 
Ово је важан дан за наше Удружење, испунили смо један од циљева. Основали смо интернет медији „Огледало српско“. Данас на ћириличном домену огледалосрпско.срб пуштен је у рад интернет портал. Ми желимо да будемо вама на располагању, зато вас позивам да заједно дођемо до сваког удружења, културно-уметничког друштва, организације, да их представимо матици, да извештавамо о њиховом раду. Желимо да додатно упознамо институције у матици о проблемима и потребама наше дијаспоре. Врата интернет медија „Огледала српско“ свима су широм отворена, зато хајде да заједно градимо и јачамо свест о значају дијаспоре у матици.

Подржите рад Удружења грађана „МОСТ матице и дијаспоре“ посетите интернет портал „Огледало српско“ на ћириличном домену www.огледалосрпско.срб

ПОДЕЛИТЕ САДРЖАЈ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on telegram
Share on email